párkapcsolati mediáció

Párkapcsolati mediációra akkor kerül sor, amikor a kapcsolatban komoly konfliktusok merülnek fel, és a felek úgy gondolják, hogy külső segítséggel gyorsabban, könnyebben túl juthatnak a krízisen. Ebben a fázisban még sok esetben megmenthető a kapcsolat, elkerülhető a szétválás. Ennek lényege a problémák feltárása, őszinte, nyílt szembenézés az okokkal, és remény, valamint közös akarat a megoldás keresésére. A mediátor független békéltető félként segíti a felek egyezségre jutását. Olyan biztonságos, bizalmi környezetet teremt, ahol az ügyfelek tabuk nélkül fogalmazhatják meg érzéseiket és érveiket.

A problémák felderítése egy konstruktív, feltáró jellegű mediációs folyamat keretein belül történik, amelynek játékszabályait, kezdeti és végpontjait szintén a mediátor határozza meg. A mediátor kész megoldások felkínálása helyett olyan kommunikációs technikákat ajánl, amelyek segítségével lehetővé válik az álláspontok közelítése, és maguk a felek bogozzák ki a helyzetet. Sok esetben a kommunikáció hiánya, vagy annak hibás volta okozza a konfliktusokat.

Azután közös stratégiát dolgozunk ki az érintett felekkel egyetértésben a kapcsolatuk jövőjére vonatkozóan. Amennyiben mégis szétválásra, szakításra kerül sor, a válási mediáció során azt kulturáltan, békésen teszik meg a felek.

A párkapcsolati mediáció is egyéni beszélgetésekkel kezdődik, és egy mediációs üléssel zárul, ahol valamilyen, közösen kialakított megegyezés születik a pár jövőjéről.

Ha úgy érzed egy párkapcsolati mediációban támogatni tudlak hívj bátran!
Mácsik Mónika
+36 70 329 4648

Elakadtál? Segítségre van szükséged?

Fordulj hozzám bizalommal, vedd fel velem a kapcsolatot:

Kapcsolatfelvétel